Webinar BIOING – bezpieczna produkcja żywności.

28.05.2024 godzina 10:00.

Serdecznie zapraszamy na darmowy webinar w którym będziemy poruszać podstawy kontroli mikrobiologicznej w zakładach produkujących żywność. Jeśli jeszcze Państwo nie prowadzą kontroli wewnętrznej, lub szukają innych rozwiązań pozwalających monitorować czystość mikrobiologiczną – nasz webinar będzie idealnym rozwiązaniem by poszerzyć wiedzę w tym zakresie.

swoją wiedzą i doświadczeniem podzieli się z nami dr hab. inż. Łukasz Łopusiewicz, rodzimie powiązany z Zachodniopomorskim Uniwersytetem Technologicznym w Szczecinie. Jego główne obszary zainteresowań naukowych to wykorzystanie surowców roślinnych do rozwoju bioaktywnej żywności funkcjonalnej i dodatków do żywności. Jest autorem i współautorem ponad 100 publikacji naukowych oraz wystąpień na konferencjach międzynarodowych i krajowych. Prowadzi badania, które nie tylko dostarczają nowej wiedzy, ale także dostarczają praktycznych odpowiedzi na potrzeby rynku. Stawia na współpracę z partnerami przemysłowymi, uczestniczył w 8 projektach (polskich i europejskich) oraz był kierownikiem grantów NCBIR i NCN

Poruszane tematy:

  1. Podstawy kontroli mikrobiologicznej.
  2. Definicje i cele kontroli mikrobiologicznej
  3. Przegląd metod i narzędzi do monitorowania mikroorganizmów
  4. Mikrobiologia klasyczna i szybka

    Webinar odbędzie się 28 maja o godzinie 10:00. W celu zapisania się prosimy wypełnić poniższy formularz, podane przez Państwa adresy mailowe posłużą nam do kontaktu oraz wysłania zaproszeń do platformy na której odbędzie się webinar.

    Do zobaczenia!