Płytki MicroFast® to sprawdzone rozwiązanie do przeprowadzenia analiz mikrobiologicznych w sektorze spożywczym. Metoda umożliwia szybkie i dokładne oznaczenie ilościowe drobnoustrojów wskaźnikowych w żywności, zapewniając spójne i wiarygodne wyniki badań.
Innowacyjność płytek MicroFast® polega m.in. na wyeliminowaniu konieczności przygotowania podłoży agarowych, usprawnieniu przeprowadzenia analiz mikrobiologicznych oraz skróceniu czasu do wydania wyniku. Płytki MicroFast® są gotowe do użycia, zawierają rozpuszczalny w wodzie środek żelujący, ustandaryzowaną mieszaninę substancji odżywczych i chromogennych, które umożliwiają wzrost drobnoustrojów.
Ujednolicony protokół analizy oraz szeroki wybór testowanych parametrów pozwala na szerokie zastosowanie płytek MicroFast® w badaniach laboratoryjnych większości próbek pochodzących z sektora spożywczego.
ELASTYCZNOŚĆ
- Płytki gotowe do użycia
- Brak konieczności przygotowania podłoży agarowych
- 18-miesięczny okres przydatności płytek
WYDAJNOŚĆ
- Cienka konstrukcja płytek
- Oszczędność przestrzeni inkubatora
- Usprawnienie pracy w laboratorium
SZYBKOŚĆ ANALIZ
- Identyczna procedura dla wszystkich parametrów
- Krótki czas inkubacji
- Łatwy odczyt wyniku
- Prosta interpretacja
MOŻLIWOŚĆ OZNACZENIA:
- Ogólnej liczby drobnoustrojów tlenowych
- Liczby drożdży i pleśni
- Liczby pałeczek z rodziny Enterobacteriaceae
- Liczby pałeczek Escherichia coli i bakterii z grupy coli
- Liczby pałeczek bakterii z grupy coli
- Liczby Staphylococcus aureus
- Liczby Bacillus cereus
ZALETY
- walidacje AOAC International
- atrakcyjne conowo
PRZYJAZNE DLA ŚRODOWISKA
- Zmniejszone zużycie wody i energii
- Zredukowana emisja gazów cieplarnianych
- Mniej produkowanych odpadów